Proef de sfeer van Tsjechië

Tsjechie
West Bohemen- Západní Čechy

Dit bijzondere gebied is vooral bekend door haar vele natuurlijke warmwaterbronnen, die van oudsher worden bezocht door patiënten die er een kuur ondergaan. In de schitterende, rustgevende omgeving bevinden zich 12 bronnen met helende werking. Zo wordt Mariánské Lázně bezocht door mensen met ziekten aan de luchtwegen of urologische aandoeningen en helpt Karlovy Vary mensen met darmproblemen.

West Bohemen heeft echter meer te bieden dan alleen kuuroorden; juist de mix tussen natuur en cultuur is kenmerkend voor de regio. De natuur bestaat uit een lieflijk heuvellandschap met ongerepte bossen. In dit landschap liggen schilderachtige dorpen, eeuwenoude kloosters, beroemde historische plaatsen en middeleeuwse burchten en kastelen. Middenin West Bohemen ligt de bierstad Plzeň, een vrij grote industrie stad, met een historisch centrum dat zeker de moiete waard is om te bezoeken. Sinds 1842 wordt hier het Pilsener Urquell (Plzeňsky Prazdroj) gebrouwen.

Een aantal stadjes in West Bohemen is zeer oud. Een goed voorbeeld hiervan is Domažlice, dat in de 11e eeuw ontstond. Het stadje bezit onder andere een 13e eeuwse kerk die als uitkijkpost fungeerde, en nu dus een prachtig uitzicht geeft over de streek. Ook het pittoreske Klatovy wordt gekenmerkt door twee torens die boven de stad uitsteken. Vanaf hier heeft u uitzicht over de Šumava, het Boheemse woud.

Accommodaties West Bohemen

Camping U Dvou Orechu

Een oase van rust. Gelegen in de "Sumava". Een must voor wandelaars en rustzoekers. Het gehele jaar geopend.