Proef de sfeer van Tsjechië

Tsjechie
Noord Moravië- Severní Morava

Als u van lange bergwandelingen houdt, dan moet u zeker een bezoek brengen aan Noord Moravië. Het landschap bestaat voornamelijk uit ongerept hooggebergte, met vele beschermde natuurgebieden. Het Beskydy gebergte, een middengebergte aan de grens van Polen en Slowakije, is een typisch gebergte met afgeronde, beboste toppen tot ongeveer 1300 meter hoog. Een groot aantal wandelroutes en trektochten zijn uitgezet langs de vele riviertjes en bossen die dit gebergte rijk is. In Noord Moravië bevindt zich tevens een wat ruigere bergketen, die zich uitstrekt langs de grens met Duitsland en Polen. Dit is het Jeseniky gebergte met toppen tot 1500 meter.

De streek is rijk aan een aantal schitterende historische steden, zoals Olomouc, Opava, Jeseník, Rožnov pod Radhoštěm en Šternberk. In en rondom deze stadjes kunt u prachtige kastelen, kathedralen en andere historische monumenten ontdekken. Na een lange dag wandelen kunt u zich laten verwennen in een van de vele kuuroorden die in Noord Moravië huizen.

’s Zomers zijn vissers en watersportliefhebbers in Noord Moravië aan het goede adres. In het Beskydy gebergte bevinden zich een aantal watersportcentra. Ook in het noordelijker gelegen Jeseniky gebergte ontspringen allerlei rivieren en bergbeekjes, waar op forel gevist kan worden. ’s Winters is Noord Moravië geschikt om te skiën of te snowboarden. De belangrijkste wintersport centra liggen op de bergen Praded (1492) en Cervenohorske Sedlo (1013m).

Accommodaties Noord Moravië

Farma Foltis

Authentieke familieboerderij (meewerken mag!) aan een beekje. Vanaf 2 personen.

Hotel Gemo

Mooi hotel in het centrum van het prachtige Olomouc.