Proef de sfeer van Tsjechië

Tsjechie
Oost Bohemen- Východní Čechy

Oost Bohemen is een zeer aantrekkelijk gebied voor vakantiegangers. De regio biedt dan ook voor elk wat wils. De natuur varieert van uitgestrekte vlakten en heuvellandschap tot hooggebergte.

Het zomers warme West-Boheemse Polabi gebied is geschikt voor zwemmen, watersport, wandelen en fietsen. In het noordelijke deel van Oost Bohemen bevindt zich het Reuzengebergte (Krkonoše). Dit is een indrukwekkend hooggebergte waar zomer- en wintersport beoefenaars zich naar hartelust kunnen uitleven. Verder naar het oosten ligt het Adelaarsgebergte (Orlické-hory) en de rotsstad Aderspach, die deel uitmaken van een schitterend ongerept natuurpark. Een zeer bekend natuurgebied is de Český Ráj, oftewel het Tsjechisch paradijs. Het gebied dankt haar naam aan de prachtige rotsformaties en romantische bossen die u hier kunt vinden. Onder andere zijn hier de rotsen van Prachover te bewonderen die populair zijn onder bergbeklimmers.

In Oost Bohemen gaan natuur en cultuur hand in hand. De regio is trotse bezitter van vele kastelen, kloosters en historische steden, dus wanneer u van lokale folklore, tradities en handwerk houdt, haalt u hier uw hart op. Terwijl u deze provincie verkent, treedt u in de voetsporen van vele beroemdheden zoals J.W.Goethe, J.Gocar en B. Smetana. Ook in dit gebied kunt u genieten van een van de vele kuurbehandelingen in de diverse kuuroorden.

Accommodaties Oost Bohemen

Huisje in Rtyne v. Podkrkonosi

Volledig gerenoveerd gezellig huisje voor 8 tot 10 personen.

Vakantiewoning Bergov

Chalupa Bergov is een zeer comfortabele vakantiewoning met overdekt privé-zwembad en royaal terras in een prachtige Tsjechische omgeving, geschikt voor maximaal 10 personen.

Pension Restaurant Zamecek

"Wie nog niet bij ons is geweest, heeft nog niet geleefd."