Proef de sfeer van Tsjechië

Tsjechie
Praag- Praha

Praag behoort tot de oudste en mooiste metropolen van Europa. Doordat de stad in tweeën wordt gedeeld door de rivier de Moldau (Vlatava), bezit Praag een aantal prachtige bruggen, zoals de Karlsbrug. Deze gotische brug is gebouwd in 1347, en kenmerkt zich door een barokke beeldenlaan van 30 standbeelden, die in de 18de eeuw zijn geplaatst. In de Praagse geschiedenis speelt deze brug een belangrijke rol, maar nu is de brug minstens zo interessant vanwege de talloze straatmuzikanten, kraampjes en schilders. Vanaf de karlsbrug kunt u prachtige foto’s maken van de stad. Een veel gemaakt kiekje is het vergezicht van de gotische kathedraal van St. Vitus en de omringende Praagse Burcht, met op de voorgrond de rivier de Moldau.

De romantische hoofdstad van Tsjechië is wereldberoemd vanwege haar prachtige historische bouwerken. Tijdens een stedentrip Praag kunt u vele architecturale schatten vinden in honderden bewaard gebleven middeleeuwese huizen, paleizen, kastelen, kerken en kathedralen. De eerdergenoemde Praagse Burcht (Hradcany) is een paleizencomplex, dat 7.5 hectare beslaat. De Praagse Burcht bestaat al meer dan duizend jaar. In haar architectuur kunt u daarom drie belangrijke middeleeuwse bouwstromingen ontdekken; Romaans, Gotisch en Classisitisch.

Praag is de trotse bezitter van een aantal wonderschone pleinen, waarvan de Staromestka de bekendste is. Op dit plein kunt u een wonderlijk mechanisme aanschouwen achter het raampje van de Orloj, een astronomische klok. Sinds de voltooiing van de klok in 1490 verschijnen hier ieder heel uur de twaalf apostelen. Een andere toeristische trekpleister is de voormalige Joodse Wijk (Josefov), waar u niet alleen oude synagogen kunt vinden, maar ook een wereldberoemde oude Joodse Begraafplaats.

Praag is een ware inspiratiebron voor artiesten. De stad heeft dan ook vele beroemde literaire figuren en componisten voortgebracht, zoals Franz Kafka en Antonin Dvorak. De culturele agenda van de stad is rijkelijk gevuld. In de vele muziekzalen, die meestal zijn ingericht in historische monumenten kunt u tijdens een stedentrip Praag genieten van muziek, kunst, toneel, dans en opera.

Accommodaties Praag

Appartement Jesenius

Een 4-6 persoonsappartement in het centrum van Praag.

Appartement Biskup

Een gezellig, goed onderhouden en betaalbaar 2-4-persoons appartement in het centrum van de stad.