Proef de sfeer van Tsjechië

Tsjechie
Noord Bohemen- Severní Čechy

Noord Bohemen staat bekend om haar fascinerende natuur. Rond de kronkelende Elbe (Labe) kunt u dramatische zandsteenrotsformaties en prachtige grotten vinden. Het gebied is dan ook een paradijs voor bergbeklimmers.
Verder in het noorden beginnen de echte grote bergen: de Krušné hory, de Jizerské hory en het zeer bekende Reuzengebergte (Krkonoše). Het Reuzengebergte is een echte toeristische trekpleister. Hier kunt u dan ook de hoogste top van Tsjechie vinden, de Snezka (1603m.).

Het hooggebergte van Noord Bohemen leent zich uitstekend voor een actieve vakantie. ’s Zomers kunt u er bergbeklimmen, mountainbiken en wandelen op kundig uitgezette routes. ’s Winters is Noord Bohemen de meest bezochte regio van Tsjechië als het gaat om wintersport. Het gebied kent diverse sneeuwzekere wintersportgebieden, zoals Harrachov en Špindlerův Mlyn.

In Noord Bohemen kunt u tevens gezellige plaatsjes vinden met een karakteristiek historisch centrum. Ook kunt u een kijkje nemen in voormalige industriestadjes, zoals Jablonec nad Nisou (glasindustrie) en Liberec (textielindustrie).

Accommodaties Noord Bohemen

Vakantiehuis Patricie

Huisje, onderverdeeld in 4 appartementen, geschikt tot 34 personen.

Pension Pokorny

Ideaal voor toerisme en sport gelegen pension voor max 17 personen.