Proef de sfeer van Tsjechië

Tsjechie
Centraal Bohemen- Strední Čechy

Centraal Bohemen is de dichtstbevolkte provincie van Tsjechië met rondom hoofdstad Praag een groot aantal bezienswaardige dorpjes en kastelen. Twee van de mooiste kastelen van het land bevinden zich in dit gebied; Karlštejn en Křivoklát. De regio telt een aantal schilderachtige steden zoals Kutná Hora. Dit mijnbouwstadje dateert uit de tweede helft van de 13e eeuw en is met een historisch centrum van meer dan driehonderd beschermde historische monumenten, een architectonisch juweel.

Het noord-oostelijke gedeelte van Centraal Bohemen wordt gedomineerd door laagland rond de rivier de Elbe. In het zuid-westen zult u voornamelijk bebost heuvellandschap aantreffen. Dit gebied is voor wandelaars een paradijs, omdat ze een groot aantal beschermde natuurgebieden omsluit. Een aantal belangrijke rivieren stromen door de regio, zoals de Berounka, de Jizera en de Elbe. De dammen, die op deze rivieren geconstrueerd zijn, vormen populaire locaties voor watersport en recreatie. Het stuwmeer van Slapy is zo’n locatie. Het grillige en kronkelende water tussen de beboste heuvelruggen geeft een schitterend aanblik en maakt het een ideale omgeving om geheel tot rust te komen.

Een aparte vermelding verdient de Český Kras, de grootse karst regio in Bohemen. In dit geologische fenomeen vindt u niet alleen prachtige kalkhellingen, maar ook de beroemde Koněprusy grotten, met mysterieuze druipsteenformaties.

Accommodaties Centraal Bohemen

Appartement watermolen Vestec

De Watermolen is gelegen in Centraal Bohemen, ongeveer 75 kilometer van de hoofdstad Praag, aan de rand van een klein dorpje genaamd Vestec (twee inwoners). Vestec ligt in een schitterende landelijke omgeving vol kleine dorpjes, bossen en weiden, die ook wel de 'Blanik Knights Country' genoemd wordt. Naar een legende waarin Ridders sliepen op de top van de Velky Blanik.

De originele molen is gebouwd in de zestiende eeuw, maar sinds die tijd is hij al drie keer uitgebrand. Begin 20ste eeuw was de molen eigendom van de Svoboda familie. In 193 kocht de heer Drab senior - de oom van de huidige eigenaar - de molen, samen met een andere molenaar, voor zijn jongere broer.

Heden ten dage is de molen eigendom van Marcela Drabova, die continu bezig is met het renoveren van de molen. Ze legde ook de prachtige bloementuin aan en stelde een appartement open voor toeristen.

Penzion Berona

Een gezellig pension, gelegen in het centrum van het mooie historische Beroun.

Appartement in oude watermolen

De molen ligt tussen een meer en de heuvels in een natuurgebied. Omringt door de natuur kunt u genieten van een geweldige vakantie.