Proef de sfeer van Tsjechië

Tsjechie
Tsjechië

Tsjechië, een land tweemaal zo groot als Nederland, ligt op slechts 900 kilometer van u vandaan. Door het landklimaat beschikt het land over lekker warme zomers en strenge winters met veel sneeuw. De toegankelijke infrastructuur van het land zorgt ervoor dat u op talloze manieren van, naar en binnen Tsjechië kunt reizen.

Het land is doordrenkt met cultuur en historie. De rijke geschiedenis is onder andere terug te vinden in de prachtige wereldstad Praag. Met haar musea, theaters, galleries, uitgaansleven en prachtige gebouwen is deze metropool een absolute aanrader om eens te bezoeken.

Het land biedt u tevens vele mogelijkheden op het gebied van sport, ontspanning en natuur. Door vulkanische activiteiten beschikt het land over vele thermale baden en kuuroorden. Ook zijn er talloze meren en rivieren waar u kunt vissen of recreëren. De natuurgebieden in Bohemen en Moravië bieden u de mogelijkheid van wandelen tot actieve buitensporten in de zomer. In de winter kunnen skiërs van uiteenlopend niveau terecht op de sneeuwzekere piste’s tijdens een wintersport in Tsjechie.

Tsjechië is goed aan te rijden, maar ook vliegen naar Tsjechië is een goede optie. Vanaf Amsterdam is het ongeveer 1.15 uur vliegen naar Praag en tickets naar Praag zijn goed betaalbaar. Heeft u een accommodatie buiten Praag, dan is het wel aan te raden een auto te huren.

Bekijk op deze pagina wat de verschillende regio's van Tsjechië u te bieden hebben en zoek direct een accommodatie voor uw verblijf in Tsjechië.

Meer over Tsjechie:
Tsjechie - informatie en reizen
Vakantie informatie Tsjechie
Startpagina Tsjechie
Wintersport gebieden in Tsjechie
Rondreis door Tsjechie
Vakantiehuis Tsjechie